Преди няколко седмици ви разказахме за Петя, която се нуждае от спешна операция, заради разкъсване на вътрешния слой на аортата. Семейството нямаше средства, но благодарение на вас - нашите зрители - днес Петя е добре. Колеги от БНТ зарадваха жената и нейните 3 деца в навечерието на 15 септември, като им подариха ранички и учебни пособия.

Като си тръгвахме я оставихме с поглед вперен през прозореца, затворена у дома, със сериозни болки, но все пак обнадеждена, че ще се намерят добри хора, които да помогнат и ще оздравее. Връщаме се да видим как е Петя след операцията и да направим малък жест към трите й деца - истински малки борци.

Румен Йовчев - водещ в БНТ 2: Аз като родител знам колко е важно едно дете да отиде подготвено и със самочувствие в училище и на първия учебен ден да се чувства наравно с всички останали деца. Затова Българската Национална Телевизия като обществена и отговорна медия - реши да подкрепи такива семейства.

Сега в този дом има усмивки. Само преди три седмици майката на близначките Кари и Криси не намираше изход - задлъжняла с 10 000 лева за две операции, й предстоеше трета за още 5 хиляди. За 24 часа хора от странатаи от чужбина събраха сумата за първите две интервенции.

Петя Методиева - майка на три деца: Ден след това ми се обадиха от клиниката. Бяха подготвили всичко - стендове поръчани, всичко, поеха ме. Изобщо живота ми се промени. Вече съм добре, вън от опасност. Искам да благодаря специално на доц.Петров.
Кари и Криси: Мама вече е по-добре и ходи изправена,не ходи вече прегърбена като преди. Искам да благодаря на хората, които дадоха парите на мама да оздравее.

А здравата Петя вече може да се посвети изцяло на трите си деца.