НОВИНИ

БНТ и милостиви хора събраха 10 000 лева за операция на жена

Преди няколко седмици ви разказахме за Петя, която се нуждае от спешна операция, заради разкъсване на вътрешния слой на аортата. Семейството нямаше средства, но благодарение на вас - нашите зрители - днес Петя е добре. Колеги от БНТ зарадваха жената и нейните 3 деца в навечерието на 15 септември, като им подариха ранички и учебни пособия.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:28, 13.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Като си тръгвахме я оставихме с поглед вперен през прозореца, затворена у дома, със сериозни болки, но все пак обнадеждена, че ще се намерят добри хора, които да помогнат и ще оздравее. Връщаме се да видим как е Петя след операцията и да направим малък жест към трите й деца - истински малки борци.

Румен Йовчев - водещ в БНТ 2: Аз като родител знам колко е важно едно дете да отиде подготвено и със самочувствие в училище и на първия учебен ден да се чувства наравно с всички останали деца. Затова Българската Национална Телевизия като обществена и отговорна медия - реши да подкрепи такива семейства.

Сега в този дом има усмивки. Само преди три седмици майката на близначките Кари и Криси не намираше изход - задлъжняла с 10 000 лева за две операции, й предстоеше трета за още 5 хиляди. За 24 часа хора от странатаи от чужбина събраха сумата за първите две интервенции.

Петя Методиева - майка на три деца: Ден след това ми се обадиха от клиниката. Бяха подготвили всичко - стендове поръчани, всичко, поеха ме. Изобщо живота ми се промени. Вече съм добре, вън от опасност. Искам да благодаря специално на доц.Петров.
Кари и Криси: Мама вече е по-добре и ходи изправена,не ходи вече прегърбена като преди. Искам да благодаря на хората, които дадоха парите на мама да оздравее.

А здравата Петя вече може да се посвети изцяло на трите си деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лекарите от Пирогов с личен паник бутон в кабинетите си
​Лекарите от "Пирогов" с личен паник бутон в кабинетите си
Честват 25 години от независимостта на Армения
Честват 25 години от независимостта на Армения