НОВИНИ

Любопитни факти преди старта на Световното първенство по футбол

Само три дни ни делят до началото на най-очакваното спортно събитие за 2018-а - Световното първенство по футбол. Зрителите на БНТ ще могат да проследят в нашия ефир всички 64 мача. Над 2,5 милиона са продадените билети до този момент за шампионата в Русия. Ето и няколко любопитни факти преди старта на шампионата.

bnt avatar logo
от Валерия Видева, БНТ Спорт
18:55, 11.06.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Най-нетърпеливи са феновете от страната домакин - Русия, които са купили близо 880 хиляди билети. Странно или не, американските запалянковци се нареждат на второ място след руснаците с 88,825 билета, въпреки че отборът на Съединените щати не успя да се класира за Мондиала. Цените на билетите започват от 20 евро и стигат до 1000 за финалния двубой на 15 юли.

Такива са обаче цените, ако футболният фен е преминал по регламентирания ред, сдобил се е с така наречения паспорт на запалянкото и е купил своите билети от официалната страница на ФИФА. За да се озовеш на мача между Франция и Перу според световната футболна централа струва около 210 долара, но в интернет цените достигат 1500 долара. След редица оплаквания от страна на потребители от ФИФА вече подадоха наказателна жалба срещу един от най-популярните сайтове за препродажба. За всички желаещи - единственият легитимен начин за закупуване на билети остава официалния уебсайт на ФИФА.

;

А тези, които нямат възможност да бъдат в Русия, се приготвят за един месец пред телевизионния екран. Скорошно проучване на университета в Хофенхайм сочи, че 38% от германските работодатели позволяват на служителите си да гледат мачове от Световното първенство по време на работа, с 4% повече от тези на Мондиала в Бразилия през 2014. С позволение или без нито един футболен фен няма да пропусне световните финали, а за зрителите у нас изборът остава един - всички мачове в ефира на БНТ.

;

Пълната програма на футболните срещи и коментарни предавания в ефира на Българската национална телевизия можете да видите тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Още от деня: Зам.-министър Таня Михайлова за учителските заплати
В "Още от деня": Зам.-министър Таня Михайлова за учителските заплати
ДРУГИТЕ новини: Златна Лира за Богомил Спиров
ДРУГИТЕ новини: Златна Лира за Богомил Спиров