НОВИНИ

​БНТ ще излъчва Евро 2020​

Обществената телевизия придоби изключителните правата за телевизионно излъчване на Европейското първенство по футбол през 2020 г.

​бнт излъчва евро 2020​
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 15.02.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

От 12 юни до 12 юли 2020 г. българските зрители ще имат възможност да гледат срещите от 16-ото първенство на Стария континент. Домакини ще бъдат 12 европейски града, а полуфиналите и финалът ще се играят на легендарния лондонски стадион „Уембли“.

Осминафиналите ще се проведат в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Лондон, а четвъртфиналите ще приемат Мюнхен, Баку, Санкт Петербург и Рим. Първият мач на Европейското първенство през 2020 година ще се играе на „Стадио Олимпико“ в италианската столица.

24-те отбора-участници на „Евро 2020“ ще станат ясни в предстоящата квалификационна кампания, която започва през март тази година.

БНТ ще излъчи най-интересните мачове и всички срещи на българския национален отбор. Тимът на Петър Хубчев ще спори с Англия, Чехия, Черна гора и Косово за място на шампионата.

Идеята „ЕВРО за Европа“ за организиране на Европейското футболно първенство в множество държави е на бившия президент на УЕФА Мишел Платини, който я определи като „романтично събитие“ в чест на 60-ата годишнина на европейските футболни първенства.

Европейското първенство е най-значимото футболно състезание на континента и БНТ продължава традицията да предава мачовете от шампионата на територията на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влъхова спечели световната титла в слалома
Влъхова спечели световната титла в слалома
Младен Маринов: Разследваме случая „Гебрев” заедно с британските служби
Младен Маринов: Разследваме случая „Гебрев” заедно с британските служби