НОВИНИ

“БНТ Такси”: за справедливостта по румънски

Тази вечер от 22:30 часа БНТ ще излъчи извънреден епизод от поредицата “БНТ Такси”, която се реализира по проекта “Парламентът на Европа”. Останалите ще видим в началото на следващата година.

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 17.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Обиколката на “БНТ Такси” започна от съседна Румъния. Как раздават присъди там? Какво влагат в понятието “справедливост” съседите? И изобщо – как ще ги стигнем румънците? На тези и други въпроси в Денят започва отговориха журналистите от БНТ Диана Тодорова и Спас Кьосев.

Това са основните въпроси в нашия филм, който се излъчва премиерно и ексклузивно, уточни Спас Кьосев и добави, че в него са включени интервюта, заснети на 21-23 септември. Колкото повече работим по нашите филми, толкова този епизод става все по-актуален и засиленият обществен интерес у нас през последните дни към темата за съдебната реформа стана причина тази вечер да пуснем филма, обясни журналистът.

Срещнахме се с хората, които непосредствено се борят с корупцията в Румъния, събрахме разказите им как реагират на това явление и какъв опит трупат в битката с него, добави Диана Тодорова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само по БНТ: Ал Бано и Ромина Пауър
Само по БНТ: Ал Бано и Ромина Пауър
Да помогнем на Йоан и децата като него
Да помогнем на Йоан и децата като него