НОВИНИ

БНТ вече приема предложения за песен и изпълнител за Евровизия 2018

И тази година България ще представи своя песен и изпълнител на Евровизия 2018 в португалската столица Лисабон. Убедена, че успехът се крие в екипната работа, обществената телевизия се обръща към музикалните професионалисти в страната, за да предложат песента и участника.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:02, 14.11.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Напрежение, вълнение, очакване до последния момент - Евровизия 2017 остана в историята с рекорд за България в песенния конкурс-второто място на Кристиян Костов. Салвадор Собрал спечели на Португалия престижното отличие и правото да бъде домакин.

Сега Лисабон се готви да посрещне най-добрите изпълнителни от 42 държави. А БНТ вече приема предложения от продуцентски компании - за песен, изпълнител и стратегия за представянето, за да подобри миналогодишния резултат.

Йоана Левиева-Сойър - делегиран продуцент "Специални проекти" в БНТ: Най-важното, което научихме от успешните ни проекти с Поли Генова, която спечели четвърто място и Кристиян Костов - миналата година - второ място е това, че за Евровиизия е необходим цялостен проект. Не е достатъчно просто добра песен или харизматичен артист - нужни са и двете. Нужна е също най-добрата сценична концепция - конкретно за този изпълнител и за тази песен, така че отново подаваме ръка на музикалните професионалисти в България, за да намерим заедно този най-добър проект.

20 декември е крайният срок за подаване на концепциите. Чуждестранни експерти и представители на БНТ ще изберат кой ще замине за Лисабон с отговорната задача да развее българския флаг на музикалната сцена.

Шест месеца - само толкова ни делят от големите концерти. Всички на борда - приканват организаторите. Океанът и неговото разнообразие вдъхновяват за логото и неговите 12 вариации. А Лисабон - градът на цветовете- определено ще бъде европейската столица на музиката през май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учебният театър на Пловдивския университет постави начало на театралния сезон
Учебният театър на Пловдивския университет постави начало на театралния сезон
КАТ монтира нова камера на Околовръстното в София
КАТ монтира нова камера на Околовръстното в София