Промени в организацията на движението в София заради честванията по повод днешния празник. От днес до 26 май включително, зоните за платено паркиране в столицата няма да работят. Различно ще бъде разписанието и на градския транспорт през празничните дни. Реорганизацията на движението ще засегне и автомобилите в града.

Повече полезна информация по темата, както и с какви празненства ще отбележи София Деня на българската просвета и култура, вижте повече от прякото включване на Тереза Ставрева.

Очакваме в шествието да се включат хиляди учители, ученици, граждани, коментира доц. Тодор Чобанов – зам.-кмет по култура в Столична община. Тази година тук е и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, което е прекрасно, защото това е оценка за значимостта на този празник, допълни Чобанов.

Тази година София отбелязва 140 години от обявяването й за столица на България и на днешния ден ще бъде открита изложба с най-древните реликви на българската държавност.

Това е уникален шанс да се докоснем в представителните зали на НИМ до най-старите реликви на България. Изложбата ще бъде отворена за посетители до края на юни, допълни доц. Чобанов.

В днешния празничен ден всички общински музеи и галерии в София, зоопаркът и парк "Врана" ще работят с вход свободен.

Празнично шествие в София по повод 24 май

Празнично шествие в София по повод 24 май

Празникът на българската просвета и култура ще бъде отбелязан в цялата страна. В столицата от Археологическия музей до паметника на светите братя пред...

Забраняват движението и паркирането в центъра на София за празничното шествие

Забраняват движението и паркирането в центъра на София за празничното шествие

Промени в движението в столицата по случай 24 май. Забранява се престоят и паркирането по маршрута на празничното шествие - от сградата на президентск...