НОВИНИ

Богатата програма в европейската столица на културата Пловдив продължава и днес

Пловдив вече е европейска столица на културата. Хиляди се събраха снощи, за да видят на живо официалното откриване. 1500 артисти се качиха на 30-метровата сцена-кула, за да се включат в мащабния спектакъл "Ние сме всички цветове".Какви събития са включени в програмата днес - вижте повече от прякото включване на Николай Райшинов.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
08:35, 13.01.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Невиждана досега 15-минутна заря под звуците на космическия глас на Валя Балканска озари снощи небето над Пловдив - първият български град, получил най-високото отличие - европейска столица на културата.

С много цветове, музика, танци и най-вече с български традиции Пловдив показа кои ще бъдат целите и акцентите на всички над 360 проекта през годината - сливане, трансформиране, възраждане, релаксиране.

Всичко това беше обединено от общото мото на годината - ЗАЕДНО. Теодий Спасов, кукери, немско ди джей парти, огнено шоу и много емоции в артаквартала "Капана" бяха само част от запомнящите се моменти снощи.

Днес е третият ден от откриващия уикенд на Пловдив 2019-а. Сред впечатляващите акценти в програмата е премиерата на танго операта "Мария от Буенос Айрес". Спектакълът на държавна опера Пловдив с участието на Люси Дяковска ще е от 19 ч на сцената на културния дом "Борис Христов".

Днес е и денят, посветен на децата, в който "Музейко" идва в Пловдив, за да представи пътуващата изложба "Еврика". В Центъра за съвременна история на ул. "Ангел Букорещлиев" малките посетители ще имат възможността да научат за много от технологичните постижения на човечеството, като това как са създадени рентгена, телефона или морзовият апарат. В Природонаучния музей двуметрови риби ще плуват във въздуха, покрай внушителна светлинна инсталация на триметров балон Земя.

Има още много изненади, които ще може да видите в следващите емисии "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се избегне ли феноменът 15:15 с промените в Изборния кодекс
Ще се избегне ли феноменът 15:15 с промените в Изборния кодекс
Цяла нощ продължиха антиправителствените протести в Сърбия
Цяла нощ продължиха антиправителствените протести в Сърбия