НОВИНИ

Боил Банов: Най-страшно в изкуството е да не те забелязват

От гледна точка популярност е 11 от 10, този художник, тя е доста опитна, прави такива неща, тя търси този ефект, търси провокацията, търси интереса дори негативния и въпрос на нейн вкус е колко добре го прави, но не това е тема на един министър да обсъжда. Така министърът на културата Боил Банов коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" реакциите и темата за откриването на изложбата на художничката Михаела Дановска, с псевдоним Ода Жон. Цялото интервю с министър Боил Банов гледайте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 01.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Най-страшно в изкуството е, когато не те забелязват, коментира още той. Най-голямата тема е, че не можем да цензурираме, посетителят, зрителят може всичко, обясни Банов.

Боил Банов, министър на културата: Аз въобще не се занимавам да спасявам твореца, ако проследите какво говоря до тук, в нито един момент не съм казал, че харесвам това, което прави или го одобрявам, или това е моят вкус. По никакъв начин не се занимавам с твореца, занимавам се със случая, защото се появиха атаки по смисъла уволнете директора, махнете директора, който е допуснал това. Заради това се занимавам, защото такъв знак аз няма да дам никога.


;
Боил Банов, министър на културата: Като не харесваш нещо, освиркай го, покажи, че не харесваш и не отивай. Не води свои приятели, то в изкуството е така, изкуството отпада, когато няма зрител, няма интерес. И то си отива, ако ще някой да вее знамена по улиците или гол да се разхожда в парковете. Това е начина, по който се бламира нещо некачествено. Всичко друго има място под слънцето, трябва да разберем.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 250 ученици се включиха в конкурс за годишнина от рождението на Ботев
Над 250 ученици се включиха в конкурс за годишнина от рождението на Ботев
Откриха ледената пързалка на Червения площад в Москва
Откриха ледената пързалка на Червения площад в Москва