НОВИНИ

Боил Банов определи изнесената от Елена Йончева информация като евтин компромат

Боил Банов определи изнесената от журналиста Елена Йончева информация като евтин компромат и обясни на трибуна след заседанието на Министерския съвет, че е бил рекетиран от четири години по случая.

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 30.01.2019
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Министърът на културата Боил Банов заяви пред медии, че случващото се под неговото достойнство. Относно исканата му оставка, той каза, че тя винаги е в джоба му и може да я подаде веднага.

Банов каза, че няма опростени 750 хил. лв. и показа искова молба от Министерството на културата към фирмата-изпълнител, с която тези пари се изискват. Каза, че по темата се водят дела.

Банов обвини бивш служител на Министерство на културата, че многократно го е заплашвал с компромати.

;
Боил Банов, министър на културата: Казвам се Боил Банов и съм български режисьор от известно време съм и министър на културата. Не искам да бъда многословен, защото ми е обидно въобще това което се случва, то е под моето достойнство. Това е исковата молба която съм подписал като зам.-министър на културата във връзка с просрочено време за неизпълнени дейности за 750 хиляди лева мисля, повече няма какво да кажа. Това, което се скалъпва в момента, за да бъда откровен до край и почтен, това е от четири години съм рекитиран с някакви записи, лицето се казва Ангел Ангелов, директор на дирекция европейски програми и проекти в МК, Вежди Рашидов го уволни. За поредица гафове, несправяне и подобни хипотези за записи. Така че от четири години съм рекитиран с този запис, само че аз спя много спокойно и всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет.
;

До този момент министър Банов не е подал сигнал за рекет, но сега ще заведе дело за рекет.

;

В Народното събрание тогавашният министър на културата Вежди Рашидов коментира случая:

Вежди Рашидов, председател на парламентарната комисия по култура: Аз съм подписал заповед да отиде на съд тази неустойка за неспазени срокове и втора инстанция чакаме да се изкаже. Подписал съм веднага, като се върнах от лечение от Германия да се изплати неустойка за забавени срокове.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествено заседание на НС по повод 140 г. Търновска конституция на 16 април
Тържествено заседание на НС по повод 140 г. Търновска конституция на 16 април
Министърът на имиграцията и интеграцията на Дания е на посещение у нас
Министърът на имиграцията и интеграцията на Дания е на посещение у нас