НОВИНИ

"Бохеми" от Пучини е най-новата премиера на Държавната опера в Стара Загора

Шедьовърът "Бохеми" на известния композитор ще оживее благодарение на фантазията и таланта на международен творчески екип. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
10:09, 01.04.2017
Чете се за: 01:11 мин.
Още

"Бохеми" е история за любовта. В нея Пучини пресъздава моменти от пребиваването си в Милано, като студент в Миланската консерватория - в кръга от млади хора, които посещават кафенето „Аида". В този кръг влизат, философи, художници, и „леките" жени на града. Харесвайки младежите и техния буен темперамент, те излизали да „работят" за тях, когато младежите свършат парите и се връщали след това в компанията им. Героите разгръщат съдбите и са вечните "бохеми". Разбира се творбата разказва и историята на една голяма драматична любов ,пресъздадена от съзвездие от млади и талантливи оперни изпълнители

Беса Лугичи - в ролята на Мими:
"Публиката трябва да очаква една голяма, велика история, която са я правили - Ивайло Кримчев и Огнян Драганов като режисьор и диригент, както и останалиte партньори, големи артисти. Това е една история, която се надявам публиката наистина да хареса много."
Пламен Кумпиков - в ролята на Колин:
"Надявам се и публиката да се забавлява с мен в тази роля. Аз я изпълнявам от доста години и винаги намирам разни малки детайлчета, които са останали скрити в първия момент, като по-млад певец.Така, че интересна е постановката, доста раздвижена, доста тичане пада, защото сме млади хора все пак."
Руси Ников - в ролята на Марсел
"На мен ми носи първо голямо удоволствие, защото в Стара Загора пея с удоволствие и второ "Бохеми", това е една от, определено една от най-добрите опери, изобщо писани в оперната класика. Затова считам, че да играеш Бохеми винаги е едно предизвикателство и най-вече удоволствие."

Диригентът на спектакъла Марио Фабри е категоричен,че музикалният език на Пучини в операта Бохеми е изпълнен с бликаща експресия и сантиментална обагреност,които сами по себе си обрисуват драматургичния разказ.

Марио Фабри - диригент
"Да се подготви една такава опера е много трудно. Започва се с много слушане, минава се през пианото, мисли се не само върху музиката, но и върху цялата психология, която изисква драматургията на една такава творба. Целта всъщност е на сцената да се случат нещата много по-добре, отколкото ги е мислил Пучини."

"Бохеми" ще се играе на старозагорската сцена на 3 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перу се нуждае от още помощ, за да се справи с последиците от наводненията
Перу се нуждае от още помощ, за да се справи с последиците от наводненията
60 години от създаването на зоопарка в Стара Загора
60 години от създаването на зоопарка в Стара Загора