НОВИНИ

Болница "Лозенец" вече да не е правителствена, решиха на първо четене депутатите

Депутатите приеха на първо четене Законопроекта за лечебните заведения, според който болница Лозенец ще спре да функционира като правителствена. В текстовете между първо и второ четене ще бъде предложено болницата да се превърне в търговско дружество и след това в университетска към Софийския университет.

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:42, 24.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Даниела Дариткова, председател на комисията по здравеопазване в НС: Да има възможност Министерски съвет да се освободи от ангажимента да управлява болница "Лозенец", въпреки че тя не е търговско дружество, има значително натрупани задължения.
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Държавата е инвестирала стотици милиони лева в тази болница - за техника, апаратура, материална база, ремонти. Всичко това трябва да бъде ползвано от целия български народ.
Георги Михайлов, БСП за България: Какво ще правим с основната ни идея, която беше поставена тук преди Нова година от група педиатри, която беше като че ли прегърната от всички нас. Дайте да помислим между първо и второ четене - коя ще бъде многопрофилната национална болница, как ще я създадем.
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Още тази година започва нейното строителство


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВОЛЯ тръгва към евроизборите с широка коалиция
ВОЛЯ тръгва към евроизборите с широка коалиция
Бойко Борисов се среща с представители на БПГА заради Закона за горивата
Бойко Борисов се среща с представители на БПГА заради Закона за горивата