НОВИНИ

Болницата в Гоце Делчев получи като дарение транспортен кувьоз за новородени

Акушеро-гинекологичното отделение в общинската болница в Гоце Делчев получи дарение - нов транспортен кувьоз за новородени. Апаратурата е дарение от Десислава Николова, автор на книгата "Щастлива и красива бременност като моята". Средствата за закупуването на кувьоза е събрала от реализираните продажби на книгата, както и от дарения на българи от страната и чужбина.

bnt avatar logo
от Десислава Димчева
20:42, 20.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Десислава Николова решава да дари кувьоз, след като разбира, че в болницата в Гоце Делчев имат нужда от него.

Десислава Николова: Този кувьоз, който им подаряваме е транспортен, защото когато децата са недоносени имат нужда да бъдат със специализирани грижи и точно този кувьоз ще помогне да бъдат закарани в отделенията, в които ще им обърнат още по-добри грижи.

От цялата област Благоевград, общинската болница в Гоце Делчев е с най-висока раждаемост. От началото на годината са се родили 28 бебета.

Д-р Мария Радойкова - директор на общинска болница Гоце Делчев: Не са редки случаите, в които се налага транспортиране на новородени бебета в клиника по неонатология в София и това ще улесни работата на колегите.

В много болници в страната поради финансови затруднения, медиците работят с остаряла апаратура. Затова всяко дарение е ценно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мисия на МВФ пристига в България
Мисия на МВФ пристига в България
Двама души загинаха при пожар във френския курорт Куршевел
Двама души загинаха при пожар във френския курорт Куршевел