НОВИНИ

Болницата в Кюстендил остава без инфекциозно отделение

Болницата в Кюстендил остана без инфекциозно отделение заради липсата на медици. Преди година, заради финансови причини, други четири отделения - "Уши нос, гърло", очно, кожно и физиотерапия, също спряха работа.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
12:22, 04.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според изискванията за обслужване на пациенти и медицинските стандарти, в отделението по инфекциозни болести трябва да работят двама лекари. В болницата обаче от години няма новопостъпили доктори, а останалите или напускат, или се пенсионират.

Д-р Александър Величков - директор на МБАЛ-Кюстендил: Проблем голям е кадровият дефицит, но така или иначе той е непреодолим за нас и в никакъв случай не може да оставим болните без компетентно и медицинско обслужване.

Пациенти се притесняват, че ще им се наложи да пътуват до София или Благоевград. От болницата са категорични, че липсата на специалисти няма да се отрази на пациентите.

Михаил Христов: То нали няма много инфекциозни болници и в периодите на грипове... наливат се много пари в здравеопазването, но потъват като вода в пустиня. Болниците са търговски дружества, трябва да се махне това.
Д-р Александър Величков - директор на МБАЛ-Кюстендил: Всички болни, които имат подобни проблеми, да бъдат преглеждани и диагностицирани, когато има съмнение или доказано инфекциозно заболяване, да бъдат насочени там където ще им се проведе правилното лечение.

Кюстендилската болница изпитва остра нужда и от медицински сестри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители на кайсии търпят загуби заради вноса от Гърция
Производители на кайсии търпят загуби заради вноса от Гърция
Министрите на външните работи от Берлинския процес се срещат в Познан
Министрите на външните работи от Берлинския процес се срещат в Познан