НОВИНИ

Бомбен атентат срещу правителствена сграда в Пакистан

Експлозия пред правителствена сграда в Пакистан днес уби най-малко 21 души, предаде Франс прес. Ранени са 63 души. Взривът е станал в северозападния град Мардан в провинция Хайбер-Пахтунква.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:33, 29.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
По света
бомбен атентат правителствена сграда пакистан

Терорист-камикадзе активирал мощна бомба пред местния клон на Националната служба за данни и регистрация, пред който винаги се събират много хора, чакащи да им издадат документи за самоличност.

Отговорност за атентата пое клон на "Техрик-и-талибан Пакистан", организация на пакистанските талибани. "Джамаат ул Ахрар поема отговорността за нападението срещу НАДРА в Мардан", заяви говорител на това радикално крило на "Техрик-и-талибан Пакистан" и обеща и други атаки срещу пакистанските държавни институции, "които участват пряко или косвено във войната".

Пакистан води военни операции срещу талибаните и други въоръжени групировки в северозападната част на страната по протежение на границата с Афганистан.

"Джамаат-ул-Ахрар" е поела отговорността за десетки нападения в Пакистан, включително двоен самоубийствен атентат на политически митинг, в който бяха убити 16 души през август, както и атентат срещу две църкви в Лахор през март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При сблъсъци в университет в Турция 4-ма пострадаха и 43 бяха задържани
При сблъсъци в университет в Турция 4-ма пострадаха и 43 бяха задържани
С влака винаги е приключение​
С влака винаги е приключение​