НОВИНИ

Разследват мотивите за атаката срещу американското посолство в Черна гора

Сръбски гражданин хвърли граната срещу американското посолство в Черна гора и се самовзриви с втора бомба. Властите в Подгорица разследват мотивите за снощното нападение. Други убити или ранени няма.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
18:13, 22.02.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Две експлозии са се чули около полунощ пред мисията на Съединените щати в черногорската столица. Делели са ги само няколко секунди. Половин час по-късно правителството в Подгорица съобщи, че е открит трупът на нападателя, като се предполага, че той се е самовзривил след първата експлозия, a на интернет сайта на посолството беше публикувано съобщение, че убити или ранени сред персонала му няма.

Мевлудин Нуходжич, министър на вътрешните работи на Черна гора: "Министерството на вътрешните работи и правителството на Черна гора най-остро осъждат нападението срещу посолството на Съединените щати. Съжаляваме за случилото се. Всички държавни органи предприемат мерки за разкриване на случая и осигуряване безопасността на служителите на посолството."

След аутопсията на нападателя властите съобщиха, че той е бил жител на Подгорица, но е бил роден в сръбския град Кралево през 1976 година, а инициалите му са Д.Я. Не е бил известен на службите за сигурност. Черногорските медии бяха вече съобщили, че става дума за Далибор Яукович и бяха публикували негова снимка от профила му във фейсбук, както и снимка на грамота от бившия югославски президент Слободан Милошевич за заслуги при отбраната на страната от бомбардировките на НАТО през 1999 година.

Мотивите за нападението засега остават неизвестни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП иска ремонтите на оградата по границата да продължат след обществени поръчки
БСП иска ремонтите на оградата по границата да продължат след обществени поръчки
Каква е обстановката преди мача на Лудогорец срещу Милан?
Каква е обстановката преди мача на Лудогорец срещу Милан?