В Атина беше извършено бомбено нападение срещу телевизия "Скай", която е една от най-големите в Гърция. При атаката няма ранени, но материалните щети са големи. Предполага се, че зад нападението стои "Групата на народните бойци".

Ефир на открито. Така започна работният ден за служителите от гръцката телевизия "Скай". От взривната вълна почти всички прозорци на 6-етажната сграда бяха счупени. Разрушенията в помещенията също са големи.

Бомбата се взривила малко след 2,30 през нощта. Половин час по-рано в две атински медии са получили анонимни обаждания за готвено нападение. Бомбата съдържала около 5 килограма експлозив. Тя била поставена в раница пред 6-етажната сграда на телевизията.

Според разследващите почеркът на нападението е на така наречената "Група на народните бойци". От няколко години членовете ѝ водят борба срещу строгите икономически мерки в страната. За тях се заговори през 2013 година, когато "Групата" се опита да атакува офис на Нова демокрация с гранатомет. Оръжието обаче засече и нападателите избягаха като стреляха с автомати.

През следващите години последваха нападения на "Групата на народните бойци" срещу банки, бизнес федерацията в Атина, Министерството на труда. Сред мишените им беше дори резиденцията на германския посланик.

Но защо "Групата на народните бойци" е избрала да атакува телевизия "Скай" засега не е ясно. Властите определиха днешното нападение като "удар срещу демокрацията".