НОВИНИ

Бон Джоуви влиза в Залата на славата на рок енд рола (СНИМКИ)

Музикалните звезди от групата Бон Джоуви вече са част от Залата на славата на Рок енд Рола. Бивши и настоящи членове на състава се събраха за концерт, на които изпълниха най-популярните си парчета. Рок-групата е създадена през 1983 година, има 13 студийни албума и повече от 100 милиона албума, продадени в цял свят.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева / БГНЕС
09:06, 15.04.2018
Чете се за: 01:06 мин.
Още
бон джоуви влиза залата славата рок енд рола снимки

Ричи Самбора, китаристът на пълнещата залите група „Бон Джоуви“, се събра заедно с бандата в Обществената аудитория в Кливланд, където бяха изпълнени и хитове като "You Give Love a Bad Name“ и "It's My Life".

Рокаджиите от „Муди Блус“ излязоха на сцената, за да представят ""Your Wildest Dreams“, докато ню уейв композиторите от „Дъ Карс“ се представиха с „Т"Just What I Needed".

Легендата на соула Нина Симон и Сестра Розета Тарп бяха и двете включени посмъртно в Залата на славата, а британските рокери „Дайър Стрейтс“ оформиха приетите в Залата на славата 2018.

Храмът за рок културата се допита до около 1000 историци и участници в музикалната индустрия, за да бъдат избрани новите включени.

Хардрокаджиите от Ню Джърси „Бон Джоуви“, водени от далия името на бандата Джон Бон Джоуви, излязоха на върха в проучване, което привлече 6.8 милиона фенове, чиито предпочитания бяха взети под внимание.

С поредица от бързо запомнящи се хитове като "Livin 'on a Prayer" и "Wanted Dead or Alive", „Бон Джоуви“ станаха крале през 80-те години на миналия век.

Симон беше смятана масово за един от най-влиятелните певци на 20-ти век, донесла чувствителността на класическата музика в госпела и джаза.

Израснала в разделената на расов принцип Северна Каролина, Симон стана страстен защитник на расовата равнопоставеност, като най-известната й песен може би е химнът за гражданските права ""To Be Young, Gifted and Black". Тя се самоуби във Франция през 2003 година.

Тарп, която почина през 1973 г., е избрана за своето ранно влияние върху рока. С увереното си сценично присъствие Тарп донесе госпел музиката на нови аудитории през 30-те и 40-те години на миналия век, помагайки на рокендрол след Втората световна война.

„Дайър Стрейтс“, водени от Марк Кнопфлър, се появява от така наречената кръчмарска рок-сцена на Великобритания през 70-те години на миналия век, в която се набляга на корените на блуса в ерата на гневни пънк-музиканти и и действащи възпламеняващо банди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генералният секретар на НАТО отива в Анкара за среща с Ердоган
Генералният секретар на НАТО отива в Анкара за среща с Ердоган
Има ли къде да играят децата с увреждания
Има ли къде да играят децата с увреждания