НОВИНИ

Борис Джонсън няма да се кандидатира за нов лидер на британските консерватори

Борис Джонсън обяви днес, че няма да се кандидатира за нов лидер на Консервативната партия във Великобритания. Бившият кмет на столицата Лондон бе смятан за един от фаворитите да замени Дейвид Камерън като лидер на консерваторите и съответно премиер, отбелязва Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
14:33, 30.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
борис джонсън кандидатира нов лидер британските консерватори

След консултации с депутати, Джонсън обаче обяви днес, че "предвид ситуацията в парламента," той е стигнал до извода, че не може да бъде следващият лидер на управляващата партия. Камерън обяви, че ще подаде оставка от двата поста в петък - ден след като британците гласуваха на свикан от него референдум за излизане на страната от Европейския съюз. Той бе застъпник за оставането на Великобритания в ЕС.

Джонсън бе един от лидерите на кампанията в подкрепа на Брекзита. Отказът на бившия кмет на Лондон да се кандидатира оставя като фаворити в надпреварата двама министри от правителството - на вътрешните работи Тереза Мей и на правосъдието Майкъл Гоув, отбелязва Асошиейтед прес. Мей бе против Брекзита, а Гоув - за. Британският правосъден министър заяви днес, че Борис Джонсън няма лидерските качества, за да оглави Консервативната партия

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На море в миналото (СНИМКИ)
На море в миналото (СНИМКИ)
Росен Плевнелиев: България подкрепя европейското бъдеще на Украйна
Росен Плевнелиев: България подкрепя европейското бъдеще на Украйна