НОВИНИ

Борис Джонсън няма да участва в дебата с другите претенденти за наследник на Мей

Тази вечер британската публична телевизия "Ченъл Фор" ще излъчи дебат с претендентите за лидер на консервативната партия. Както е известно първото гласуване на депутатите консерватори от Камарата на общините на 13 юни отся шестима кандидати. Пръв, с голяма преднина, се класира Борис Джонсън, който е фаворит на букмейкърите. Той единствен няма да участва в дебата, съобщава Би Би Си.

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:52, 16.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Политиката за Брекзит остава тема номер едно в кампанията за лидер на британските консерватори, чийто победител ще стане новият премиер на страната. Днес външният министър Джереми Хънт, който засега е втори, заяви, че е алтернативата на фаворита Борис Джонсън.

Разликата между нас е, че аз бих се опитал да постигна сделка за Брекзит, каза Хънт в предаване на Би Би Си.

Той е уверен, че Европейският съюз ще се съгласи да предоговори злополучното споразумение, което доведе до оставката на Тереза Мей. За разлика от Хънт, Рори Стюарт смята, че Брюксел няма да се съгласи на нови преговори по сделката.

Съперници в надпреварата обмислят да се съюзят, за да победят Борис Джонсън, писа "Гардиън". Бившият външен министър от самото начало на кампанията си заяви, че е готов за напускане на Евросъюза на 31 октомври, все едно със сделка или не.

Идната седмица депутатите ще проведат още три елиминационни гласувания. Когато останат двама кандидати за тях ще гласуват членовете на Консервативната партия в цялата страна. Победителят ще стане известен в седмицата след 22 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел кръсти селище на Тръмп
Израел кръсти селище на Тръмп
Една втора от българите смятат, че Китай играе важна роля в нашата икономика
Една втора от българите смятат, че Китай играе важна роля в нашата икономика