Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп да премахне пречките пред британските компании, които искат да изнасят на американския пазар. По думите му, ако това не се случи, има риск да бъде възпрепятствана сделката за свободна търговия след Брекзит.

© БГНЕС

В изявление в началото на срещата на върха на групата от седемте най-развити държави Г-7 в Биариц, Джонсън посочи редица продукти от Обединеното кралство - вариращи от душ кабини до любимите британски свински пайове, които не са допуснати на американския пазар.

"В САЩ остават значителни бариери пред британския бизнес, които не са широко разбрани", каза Джонсън и добави, че е повдигнал проблема при телефонни разговори с Тръмп и ще направи това отново, когато се срещнат на двустранни разговори тази сутрин.

"Много е важно да сключим сделка за свободна търговия в интерес на британския бизнес", допълни Джонсън. Той и други поддръжници на излизането на Брекзит смятат търговската сделка със САЩ за ключова, като според тях тя ще създаде нови възможности за британските фирми.

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Следващият месец е възможно да бъде намерено алтернативно решение на предпазния механизъм за ирландската граница. Това заяви френският президент Еманю...