НОВИНИ

Борис Джонсън: Терористичната атака в Лондон е атака срещу целия свят

Британският външен министър Борис Джонсън каза днес, че терористичната атака край парламента в Лондон е атака срещу целия свят, предаде Ройтерс. Той обаче изрази увереност, че светът може да обърне "вълната на омразата" и подчерта, че Великобритания ще споделя информация за нови заплахи с партньорите си.

bnt avatar logo
от БТА
21:27, 23.03.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света
борис джонсън терористичната атака лондон атака целия свят

Джонсън заяви пред репортери в централата на ООН в Ню Йорк, че интернет доставчиците и компаниите зад социалните медии "трябва да следят за съдържанието, което се появява на техните сайтове, да бъдат бдителни и да свалят" текстове и материали, когато се налага. Светът започна да обръща тенденцията срещу заплахата от "Ислямска държава" и е решен да победи отблъскващата ѝ идеология, заяви Джонсън, цитиран от Франс прес.

"Започнахме да ликвидираме смехотворните амбиции на този така наречен халифат. Мисля, че обръщаме тенденцията. В света има вълна от омраза и мисля, че заедно можем да я отблъснем", каза Джонсън на пресконференцията в ООН, където председателстваше заседание на Съвета за сигурност за Сомалия.

"Светът е обединен за побеждаването на тези хора, които извършиха това нападение, и на тази отблъскваща и фалирала идеология", каза британският външен министър за вчерашния атентат в Лондон. В нападението бяха убити трима души, а около 30 са ранени. Джонсън отбеляза, че пострадалите в атентата са от 11 различни страни. Това показва, че "атака срещу Лондон е атака срещу целия свят", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисарят по транспорта: България е с най-много жертви от катастрофи в ЕС
Еврокомисарят по транспорта: България е с най-много жертви от катастрофи в ЕС
Нагласите на избирателите според АФИС
Нагласите на избирателите според АФИС