Заведен е иск срещу листата на БСП във Варна, тъй като по устав на левицата само градската конференция може да определя нейния състав. Това заяви в "Още от деня" Борислав Гуцанов.

Той каза, че този проблем е надхвърлил границите на Варна, тъй като не може председателят на БСП Корнелия Нинова да коментира, че иска да управлява държавата по закон, а да нарушава законите на партията.

Едва ли не се създава алтернативна задкулисна партия в рамките на БСП, коментира Гуцанов.

Борислав Гуцанов, БСП-Варна: За първи път 64-има членове на Националния съвет събрахме подписи за свикване на извънредно заседание на Националния съвет. Аз не знам в цялата 128-годишна история на нашата партия да има подобно нещо. И въпреки това не се съобрази Изпълнителното бюро и не насрочи заседание, а ни отговори - даже не с подписа на г-жа Нинова.

Борислав Гуцанов каза още, че листите са внесени, но не знае от кого. Прочетохме в интернет каква е листата, която е във Варна. След евроизборите варненската организация беше в абсолютен възход, с ръст от 6000 гласа, бяхме в много добра позиция. Сега, по думите му, излиза, че на национално ниво действията показват, че се цели загуба на левицата във Варна.