НОВИНИ

Борислав Сарафов: Задържаните са обсебили всички сфери на дейност на ДАИ

Това каза в предаването "Още от деня" заместник главния прокурор Борислав Сарафов във връзка с арестите на служители от ДАИ.

борислав сарафов задържаните обсебили всички сфери дейност даи
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 04.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Сарафов заяви, че е изненадан отвсеобхватността на тази организирана престъпна група, защото са обсебили всички направления и сфери на дейност на ДАИ. Той уточни, че са събирани суми за назначаване на служители, като това е начина за структуриране на тази престъпна група, чрез хора, които дават пари за да бъдат назначени.

На въпрос относно издавани фалшиви шофьорски книжки Борислав Сарафов каза, че до момента има данни за манипулирани 20 изпитни протокола основно за професионална квалификация. Формално са спазвани изискванията желаещите да запишат шофьорски курсове да имат диплома за завършено образование. Предстои проверка от страна на МВР по нареждане на прокуратурата.

"Още в петък административният ръководител на специализираната прокуратура изпрати писмо до министъра на транспорта, в което са посочени 20-те изпитни протокола, за които имаме категорично събрани по делото доказателства че са манипулирани. Те са подменени и са сложени други изпитни протоколи, които са подготвени предварително от участниците в групата. До колкото зная в министерство на транспорта вече са предприели анулиране на тези изпити. Това, че изпитите са анулирани ще бъде изпратено до МВР и съответно КАТ ще анулира издадените шофьорски книжки", допълни Борислав Сарафов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Панамагейт: Зюддойче Цайтунг - защо точно това издание?
"Панамагейт": "Зюддойче Цайтунг" - защо точно това издание?
Опашка пред онкоболница в Пловдив
Опашка пред онкоболница в Пловдив