Във Варна, по време на националното военнономорско учение "Бриз 2019", премиерът Бойко Борисов защити решението си да се платят наведнъж новите бойни самолети F-16. Той съобщи, че очаква през следващите три-четири месеца да завърши поръчката за новите кораби за флота. Като коментира недоволството на варненските пожарникари, премиерът заяви, че с финансовия министър поемат ангажимент за 10-процентно увеличение на всички доходи с новия бюджет. Според Борисов няма институция, застрахована срещу хакерските атаки, затова и няма уволнени от НАП и спецслужбите след изтичането на данни от агенцията.

В последния ден на националното военноморско учение "Бриз 2019" премиерът Борисов пристигна с катер на флота, който лично управлява.

На борда на фрегатата "Верни" Борисов заяви, че през последните години нищо не е правено за армията ни и затова нейната модернизация със закупуването на нови изтребители е крайно наложително.

Бойко Борисов, министър-председател: Защото ми омръзна техните вересии да плащам. Мисля, че това е най-грешното, грубо и неполитическо и нетолерантно отношение към другия политически опонент. Помните Станишев, когато си тръгна 10 дни преди това вдигна пенсиите. Втория път Орешарски, когато си тръгна вдигна на МВР парите с 280 млн. без финансово обезщетение.

До 4 месеца трябва да завършат поръчките за новите кораби за флота, каза още Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: И знаят, че като купим самолетите сега, ще купим и корабите. Може да е с 5-6 месеца по-късно, но ще го направим и те са убедени в това.
НС гласува договорите за F-16 и актуализацията на бюджета

НС гласува договорите за F-16 и актуализацията на бюджета

Народното събрание ратифицира договорите за закупуване на нови изтребители F-16. Решението мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО. БСП, "Воля", "Атака"...

В отговор на протестите на варненските пожарникари за нископлатен нощен труд, премиерът обяви, че от догодина всички доходи ще бъдат увеличени с 10%. И уточни, че от синдикатите и ръководството зависи как ще ги разпределят на планираната среща в МВР на 25-ти юли.

Бойко Борисов, министър-председател: В следващия бюджет на пожарната им ще им дам и за централната сграда, защото ми казаха като ги питах, че са им правили козметичен ремонт. Eto им облеклата, каските. 8 000 облекла сме раздали, още 3000 чакат да получат.

Бойко Борисов коментира и пускането от ареста на хакера, който проби системата на НАП.

Бойко Борисов, министър-председател: Тъй като щетата не е за тежка присъда, затова е пуснат под гаранция. Защо не съдейства на служителите на БОП и да им разкодира машините, и да проверят, и да го оневинят.

Според Бойко Борисов, наказания или уволнения за експерти от НАП или специалните служби няма да има, особено при положение, че данъчната агенция се справя много добре със задълженията си.

По-лека мярка за Кристиян Бойков, защото инфраструктурата на НАП не е "критична"

По-лека мярка за Кристиян Бойков, защото инфраструктурата на НАП не е "критична"

20-годишният Кристиян Бойков е освободен от ареста с най-леката мярка "подписка", съобщиха от прокуратурата. Оказва се, че информационната система на...