НОВИНИ

Борисов: Дариткова ще е шеф на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще поеме поста председател на ПГ на ГЕРБ след оставката на Цветан Цветанов. Това заяви в отговор на въпрос на БНТ премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че новият съдебен министър ще бъде обявен по-късно през деня, след необходимите проверки по кандидатурите. Очаквайте подробности в следващите емисии "По света и у нас"!

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
08:50, 28.03.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

"Видяхте, че последваха тежки наказания, тежки решения, защото се напуснаха много важни, ключови постове. Цветанов беше освен председател на ПГ на ГЕРБ, председател на комисия, депутат...", коментира пред журналисти в централата на партията Борисов.

Бойко Борисов, премиер на България: Поуки всеки си извади. Аз не знам какво е толкова интересно откъде е дошла атаката. Ние като си говорихме и с Цветанов, и с Цачева, преценихме, че не изглежда красиво, не изглежда добре. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда.

Относно оставането на Цветанов в ръководството на ГЕРБ, премиерът заяви, че партийните структури държат на това и определят Цветанов като един от най-важните за нея хора.

Понесохме отговорност на всички нива по най-тежкия начин, допълни още Борисов.

Бойко Борисов, премиер на България: Има грешка, има и прошка. Ще се докаже с времето дали са виновни или не.

Новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова е родена на 28.09.1966 г. в Пловдив. По професия е лекар, магистър по Здравен мениджмънт, завършен в Медицинския университет в София. Избрана е за депутат от ГЕРБ - район Смолян. Участва в 41, 42 и 43-то Народно събрание. Председател на парламентарната комисия по здравеопазване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и СДС подписаха предизборно споразумение за европейския вот
ГЕРБ и СДС подписаха предизборно споразумение за европейския вот
Ердоган обяви, че църквата Света София в Истанбул ще стане джамия
Ердоган обяви, че църквата "Света София" в Истанбул ще стане джамия