НОВИНИ

Борисов: Държавата ще изгради ТОЛ системата, ако в понеделник тя не стартира

Държавата може да изгради ТОЛ системата, ако до понеделник не стартира търгът за избор на изпълнител, обяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на първата копка на разширението на бул. „Васил Левски“ във Варна. Заради постоянните обжалвания на търговете на Агенция „Пътна инфраструктура“, новата система за таксуване се бави вече 2 години.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
13:30, 12.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
борисов държавата изгради тол системата понеделник стартира

Забавянето струва на държава по 1,5 млн. лн. дневно, допълни Борисов и заяви, че провал в строителството на АМ „Струма“ в срок ще изяде парите за магистрала „Хемус“, тъй като България ще връща евросредства накуп. Новата ТОЛ система ще таксува тежкотоварните автомобили над 3,5 тона, които сега рушат пътищата в страната, преминавайки транзит, срещу само 10 евро - колкото е дневната винетка.

Министър-председателят посочи, че умишлено се изпращат жалби, за да се забави изграждането на ТОЛ системата.

Бойко Борисов, министър-председател: Тук умишлено две години от Суходолска 3 - това е Суходол коя махала е в София, жалба след жалба, Самоков, сега последно беше една хърватска фирма, само с пощенска кутия и подобни неща, а губим 1,5 млн. лв. на ден. Представете си. Която отива пряко само в Пътната инфраструктура, директно в АПИ - за преасфалтиране, за мостове, за Хемус, за тунела под Шипка - 1,5 млн. лв. на ден.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За насилие и грабежи на българската граница свидетелстват мигранти в Турция
За насилие и грабежи на българската граница свидетелстват мигранти в Турция
Все повече деца страдат от диабет заради затлъстяването
Все повече деца страдат от диабет заради затлъстяването