НОВИНИ

Борисов и чешкият премиер Бабиш са обсъдили по телефона темата за ЧЕЗ

Министър-председателите на България Бойко Борисов и на Чехия Андрей Бабиш са обсъдили късно снощи в телефонен разговор темата за продажбата на активите на ЧЕЗ ГРУП в България. Борисов е поискал допълнителни разяснения за позицията на чешкото правителство. Андрей Бабиш е посочил, че след изразените от медиите в Чехия съмнения по отношение на компанията-купувач, е поискал да бъдат представени доказателства, които да разсеят притесненията около сделката.

борисов чешкият премиер бабиш обсъдили телефона темата чез
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 01.03.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Българският премиер е помолил чешкия си колега за съдействие за осъществяване на разговори с ръководството на ЧЕЗ Груп в случай, че българската държава реши да предприеме действия за закупуване на дейността на електроразпределителното дружество в страната ни, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

Междувременно, тази сутрин премиерът Бойко Борисов се срещна с представителя на кандидат-купувача на електроразпределителното дружество ЧЕЗ - Гинка Върбакова.


;

По-късно днес се очаква съвместно заседание в Парламента на Комисията за енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност. Двете парламентарни комисии ще изслушат представители на всички институции, които имат отношение по проверката на сделката с ЧЕЗ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гинка Върбакова: Склонна съм държавата да има участие в сделката с ЧЕЗ
Гинка Върбакова: Склонна съм държавата да има участие в сделката с ЧЕЗ
Студ и сняг в Украйна и Великобритания
Студ и сняг в Украйна и Великобритания