НОВИНИ

Борисов и Каракачанов се договориха за ремонт на всички казарми

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов са обсъдили днес на среща казуса с поддръжката на транспортните самолети "Спартан", премиерът е поискал и ремонт на казармите. Това обясни пред медиите в парламента Каракачанов като подчерта, че в армията има не малко проблеми и не малка част са свързани с пари.

bnt avatar logo
от БТА
14:09, 08.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Темата за самолетите "Спартан" е една от темите, която коментирахме, тъй като всяко едно техническо средство, в случая "Спартан"- ите, също имат своя ресурс, след което трябва да се направи договор за тяхната поддръжка /сегашният договор за поддръжка е изтекъл по-рано тази година и все още не е подписан нов - бел.реп./. Премиерът е настоял да се намери решение, да се отиде към сключване на договор. Разговори вече сме водили, има определени виждания по офертата, разясни военният министър.

Каракачанов определи като "интересен" въпросът за включване на "Рафал" към изтребителите, за които да отправим оферта за закупуване, но с изричното уточнение, че ще го отнесе към ВВС. Въпросът обаче е до пари, тъй като френските изтребители са много скъпи за нас - около 100 млн. евро единият. Други изтребители са на половин цена, допълни вицепремиерът.

По принцип аз смятам, че писмата трябва да бъдат изпратени до максимален брой фирми и държави, но да има по-голямо съревнование, отсега мога да ви кажа, че някои от самолетите са изключително скъпи, не са по нашите възможности посочи той.

Борисов държал още следващата година да се отделят необходимите средства за ремонт на казармите. МО, по думите на Каракачанов, разполага само с част от парите. Министърът разясни също, че средното увеличение на заплатите на военнослужещите от догодина ще е средно с 10-11 процента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен концерт в БНР за журналистката Станислава Пирчева
Благотворителен концерт в БНР за журналистката Станислава Пирчева
​Булгаргаз предлага увеличение на природния газ с близо 3% от 1 януари​
​"Булгаргаз" предлага увеличение на природния газ с близо 3% от 1 януари​