Приключи двудневната визита на руския премиер Дмитрий Медведев в София. Днес той беше специален гост на българо руски бизнес форум, посветен на туризма.

Руската държавна компания "Газпром" не смята да участва в доставката на синьо гориво за българския хъб "Балкан", заяви шефът на руската корпорация Алексей Милер. От българското енергийно министерство потвърдиха информацията и допълниха, че въпреки това правителството ще изпълнява по план проекта, както и изграждането на българския участък на "Турски поток".

Освен това, след срещата Борисов-Медведев стана ясно, че страната ни иска да бъде изградена АЕЦ-Белене. Днес разговорите между двамата премиери бяха посветени на туризма.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Не бива пак да се делим като нация на русофили и русофоби, нека си гледаме нашите прагматични, важни български интереси. Въпреки изключително трудните международни отношения, ние винаги успявахме да запазим един добър тон, за да може там, където особено не попадат санкциите с цялата си гилотина, както колегата каза, максимално добре да развиваме отношенията си. В 59 града имаме центрове за издаване на визи от 1 февруари.
Дмитрий Медведев, министър-председател на Русия: Около половин милион руски туристи всяка година идват в България - това е известна цифра. Значителната част от тези гости граждани на Русия, имат недвижими имоти тук, според различни оценки до 300 000. Българите също ходят на почивка в Русия, но не са толкова много. Както са ми написали тук, туристическият поток към Русия расте с 1,5 пъти до 56 млн. души, тук мога да сложа точка.
Медведев и Борисов откриха българо-руски бизнес форум, посветен на туризма

Медведев и Борисов откриха българо-руски бизнес форум, посветен на туризма

Продължава визитата на руския премиер Дмитрий Медведев у нас. И днес в София се очакват засилени мерки за сигурност, а по време на преминаването на ру...