Бойко Борисов и Корнелия Нинова и днес кръстосаха задочно шпаги с взаимни обвинения - кой как е гласувал в европарламента при решението за санкции срещу Унгария и кой има двойствена политика.

Нинова нарече премиера лъжец, а той я обвини в двуличие.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Министър-председателят на България лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Ние имаме четирима евродепутати, от които само един - Сергей Станишев - е гласувал за санкции срещу Унгария. Да се въздържа от подобни лъжи, да си погледне неговата група, защото Ева Майдел - негов депутат - се е въздържал. Очевидно, за да избяга от конфуза, в който сам се вкарва, и от двойната външна политика, която прави, лъже за БСП.
Бойко Борисов - министър-председател: Ръководителят на госпожа Нинова, лидерът на европейските социалисти, не я послуша или тя не го послуша, гласува за наказанието на Унгария, както и нейните депутати в Европейския парламент - това не е ли двояка позиция - веднъж навън да удряш по Унгария, а в България да казваш, че някой друг го прави.
Какво доведе до решението за наказателна процедура срещу Унгария?

Какво доведе до решението за наказателна процедура срещу Унгария?

Решението на Европейския парламент от тази седмица, да се открие процедура срещу Унгария, може да има юридически последствия. Правителството на Виктор...