НОВИНИ

Борисов и Нинова се съдят за нанесени обиди

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова се съдят за нанесени обиди. Борисов се засегнал от думите на Нинова в телевизионно участие, че "Крадецът вика: Дръжте крадеца", а пък лидерът на БСП е подала насрещен иск, защото се почувствала обидена от думи на Борисов, че е "Госпожа лъжа" и била сред активистите на СДС.

Явор Симов
от Явор Симов
19:21, 21.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

На днешното съдебно заседание не дойдоха нито премиерът Бойко Борисов, нито лидерът на БСП Корнелия Нинова. Адвокатите и на двете страни бяха призовали по двама свидетели, които трябваше да убедят съда, че и Борисов и Нинова са се почувствали силно обидени от думите на другия.

Лидерът на ГЕРБ е предявил граждански иск за 26 000 лева, а лидерът на БСП за 30 000 лева. След заседанието адвокатите на Борисов отказаха коментар.

Георги Атанасов - адвокат: Като приключи ще се знае дали ще можем да продължим в ситуация, в която тези изразни средства, този арсенал, който употребяват политиците, ще продължат да функционират в комуникациите между тях или не, аз мисля, че резултатът ще бъде, че всички ще бъдат цивилизовани в поведението си.

По искане на защитата на Бойко Борисов на следващото съдебно заседание ще бъде призована за разпит Ивелина Василева, бивш министър на околната среда и водите. Адвокатите на Нинова пък поискаха да бъде приобщено като доказателство запис на пресконференцията, в която Борисов казва думите г-жа Лъжа. Делото продължава през октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елизабет Милард, първи зам.-помощник държавен секретар на САЩ в интервю за БНТ
Елизабет Милард, първи зам.-помощник държавен секретар на САЩ в интервю за БНТ
Швеция защити световната си титла по хокей на лед (видео)
Швеция защити световната си титла по хокей на лед (видео)