Започва строежът на междусистемната газова връзка между България и Гърция. Старт на строителството ще дадат премиерът Бойко Борисов и гръцкият му колега Алексис Ципрас. Газовата връзка е с дължина 182 км, от които 150 км са на българска територия.

Вижте повече подробности от прякото включване на Цветелина Катанска.

Премиерите на България и Гърция - Бойко Борисов и Алексис Ципрас ще проведат среща на четири очи, след което ще направят символична първа копка на тръбата. Действителното строителство се очаква да започне най-рано през юни или юли, а първите доставки на тръбите трябва да са през септември или октомври.

Строежът на газовата връзка се забави с около 10 години, след като по план трябваше да започне през 2009 г. и през 2013 г. да бъде завършен.


Газовата връзка с Гърция е основната алтернатива за доставки на газ, различни от руските, които в момента идват в България. Тя ще свърже страната ни с трансанадолския и трансадриатическия газопровод, от който ще може да получаваме азерски газ.

Започва строежът на междусистемната газова връзка между България и Гърция

Започва строежът на междусистемната газова връзка между България и Гърция

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас ще дадат началото на изграждането на междусистемната газова връзка между Българ...