По повод великденските празници премиерите на Северна Македония и България – Зоран Заев и Бойко Борисов си размениха писма с поздравления и пожелания за просперитет между братските народи на двете страни, съобщава МИА.

В своето писмо Борисов изразява увереността си, че заедно с македонския премиер с още по-голяма сила ще насочат добротата, любовта и смирението към ползите от съвместната работа за европейското бъдеще на двете братски страни.

Заев подчертава, че историческата прилика, която е основа за приятелството на двата народа, е възможност да се въплъти силен ангажимент и искрена любов между двете страни и насърчаване на благосъстоянието на гражданите им.

„Пожелавам мирни и красиви празници на гражданите на приятелска България и него любовта и милосърдието, на които ни учи този празник, станат наш начин на живот”, се казва в поздравлението на Заев до Борисов.

Премиерът Борисов разговаря в София с македонския си колега Зоран Заев

Премиерът Борисов разговаря в София с македонския си колега Зоран Заев

Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран Заев в София. Акцент в разговорите между двамата бяха предстоящото подписване на прото...