Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ "Хемус" в участъка между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци". Той е с дължина 16 км и трябва да е готов през 2021 г.

Белокопитово, Шумен

По време на инспекцията строителният екип запозна премиера Борисов с етапа, на който е изграждането на 207-метровия мост в участъка на магистрала "Хемус".

Бойко Борисов, министър-председател: На "Хемус" 80 души работят, тука работни места, плащаме редовно и се движим в срок. Така че има добър синхрон.

На изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки. Проучват се фрагменти от 5000 години преди новата ера. Разкопките вървят в срок, а за многослойното селище в участъка на магистралата са отпуснати близо 600 000 лева.


Бойко Борисов, министър-председател: Аз искам да благодаря на археолозите, не само на този обект на Боаза, на Мисионис работят и газопроводите, където минават работят, имаме перфектни отношения. Удължаваме с два месеца срока да си извадят, ето виждате какви интересни неща има, обезглавени хора, ножици, пергели и всичко това ще отиде в шуменския музей. В същото време хем строим, хем си разкриваме красотите.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов посети Търговище и пое ангажимент да помогнат на общината да ремонтират пътя до завода за стъкло. Производствените мощности са на един от най-големите инвеститори у нас.