НОВИНИ

Борисов иска подробен разчет за отпуснатите пари за здраве и социална политика

Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

bnt avatar logo
от БТА
20:44, 15.06.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
борисов иска подробен разчет отпуснатите пари здраве социална политика

"Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят или не достигат правилно", е заявил премиерът пред журналисти след откриването на разширения участък от пътя Слънчев бряг - Бургас и обходния път на Ахелой. Поводът за коментара на Бойко Борисов е искането на майките на деца с увреждания за промени в законодателството.

Министър-председателят е припомнил, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лева за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лева - за полицаите, около 20 милиона лева - за надзирателите в затворите, 10 милиона лева за Софийския университет, 15 милиона лева за БАН, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите.

"Никога досега нито едно правителство не отпускало толкова пари в тези сфери", е посочил още премиерът. Бойко Борисов ще настоява средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и социалната система да отиват там, където са нужни.

По повод отношенията на страната ни с Република Македония премиерът е заявил, че те са прекрасни. Той е припомнил, че международната общност е поздравила правителствените ръководители Зоран Заев и Алексис Ципрас за споразумението и това е знак, че светът подкрепя плана и приоритетите на нашето председателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещата на майките на деца с увреждания и социалния министър - без резултат
Срещата на майките на деца с увреждания и социалния министър - без резултат
Търговските конфликти се разгарят
Търговските конфликти се разгарят