Премиерът Бойко Борисов поиска веднага да бъдат отстранени всички директори на замесените в случая с починалото 3-годишно дете, докато траят експертизите. Той поръча цялата проверка да бъде извършена във ВМА.

Вижте повече от прякото включване на Ирина Цонева

Премиерът влезе на заседанието в МС с около половин час закъснение, защото преди това проведе среща с родителите на починалото дете. Гневен и видимо разстроен той разпореди незабавно здравният министър Кирил Ананиев да отстрани тримата директори. Става дума за директорите на болница "Лозенец", на Педиатрията и "Пирогов", които са замесени в цялата верига по случая с починалото дете. Каза също, че трябва да се поръча на прокуратурата съдебно-медицинските експертизи да се правят във ВМА.

Бойко Борисов, министър-председател: Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи - да бъде направено днес. Това бездушие... да гледат детето и да го... разстроих се.. Незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова, толкова пари за здравеопазване се дадоха.

Премиерът коментира и точка от дневния ред на днешното правителствено заседание, която предвижда да се дадат нови 6, 7 млн. лева, за да бъдат платени данъците на болница "Лозенец".

Бойко Борисов: Само отпускаме пари, само плащаме, ефектът е разплакани родители при мен.