Премиерът не говори след заседанието на Консултативния съвет на тема корупция. Той направи това по-късно в Министерския съвет. Според Бойко Борисов предложеното на съвета е предизборен подарък за БСП.

Вижте подробностите от Надежда Василева.

Премиерът Бойко Борисов излезе с остра реакция в специално изялвние в МС след думите на Румен Радев и Корнелия Нинова. Заяви, че не е очаквал подобно поведение и че всички членове са били против приемане на общо становище след КСНС.

Борисов отхвърли твърденията на лидера на левицата за кражби на милиарди левове, както и че има брутално бранене на статуквото. Премиерът дори заяви, че е готов да жертва още един министър - Николина Ангелкова, ако се докаже, че има нарушения.

Бойко Борисов, министър председател: Заради "Апартаментгейт" без да са се произнесли институциите, коя друга партия го е правила, кой друг, председател на парламентарна група, депутати, колко си заминаха, министър, заместник-министри, сега се проверява от прокуратура и другият министър ще си отиде, ако има нарушения.
Обаче къде е заровено кучето! Да има нов закон за КПКОНПИ и шефът да се назначава от президента. Сега като чух и видях какъв предизборен подарък искаха да им направят, ми стана ясно и като гледах как се споглеждат Корнелия Нинова и Иво Христов! Нов закон за КОНПИ - да видим недъзите в този, ако има такива неща да влязат в парламента и да ги решат. Вие си седите и си почивате, и ни възлагате работи като чираци да приемаме нов закон.
Няма да се вкарвам в теми, свързани с апартаменти, извън ГЕРБ. Тези, които в ГЕРБ имаше съмнения... г-жа Цачева дори не й позволих да се върне в НС, затова, че си е избрала апартамент на изкоп. Нека другите партии и институции да решават за себе си. Понеже не бях гледал "Панорама", ми казаха - Цветанов казал - няма кой да го накаже. Първо може да го накаже Господ, хората, мога да го накажа и аз.

Без обща декларация след Консултативния съвет при президента

Без обща декларация след Консултативния съвет при президента

Консултативният съвет за национална сигурност при президента, посветен на борбата с корупцията по високите етажи на властта, приключи без обща деклара...