НОВИНИ

Борисов: Израел е важен и перспективен външнотърговски партньор

Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика. Това е най-доброто продължение на традиционно приятелските отношения между нашите страни и народи, каза министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с гостуващия у нас президент на Израел Реувен Ривлин, съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
15:28, 07.07.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
борисов израел важен перспективен външнотърговски партньор

Премиерът Борисов е подчертал, че за България Израел е важен и перспективен външнотърговски партньор. "Нашите очаквания са всички положени усилия да доведат до увеличаване на взаимната търговия, инвестициите и туристите между двете страни", е посочил министър-председателят. Той е отбелязал постепенното увеличаване през последните две години на българския износ, основно от хранително-вкусовата промишленост, и подчертал опита на страната ни в сектори като туризма и инфраструктурата.

"Възможности за развитие на двустранните отношения съществува и в областта на енергетиката, най-вече по отношение на експлоатацията и преноса на газ, съвместно с други страни-партньори", е допълнил премиерът и е акцентирал върху целенасочената работа на българското правителство за енергийна диверсификация.

Бойко Борисов и Реувен Ривлин са обсъдили и ситуацията в Европа и региона на Близкия Изток. Те са дали висока оценка на сътрудничество между двете правителства в сферата на сигурността. Премиерът е запознал израелския президент с мерките, които предприема кабинетът срещу заплахата от тероризъм, и с изготвения законопроект в тази област.
Българският министър-председател и израелския президент са били категорични, че битката срещу екстремизма и тероризма е обща кауза в защита на ценностите на цивилизацията, към която принадлежим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Черна гора бе подписан договор за Трансбалкански енергиен коридор
В Черна гора бе подписан договор за Трансбалкански енергиен коридор
Турция отново е най-популярната дестинация за руските туристи
Турция отново е най-популярната дестинация за руските туристи