НОВИНИ

Бойко Борисов: Китайски инвеститори искат да строят АМ "Черно море"

Китайски компании проявяват интерес към строителството на магистрала "Черно море". Това обяви премиерът Бойко Борисов след среща в Бургас с представители на бизнеса от азиатската страна.

bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 18.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Възможностите за реализиране на проекти с помощта на китайски инвестиции бяха обсъдени на срещата днес. В разговорите участва и кметът Димитър Николов. По време на разговора акцент беше поставен върху автомагистрала „Черно море“.

„Много напредваме по магистрала Черно море“, отбеляза премиерът след срещата, като добави, че идеята е тя по възможност да се концесионира.
"Имат интерес към пристанище, към подобни неща, но те са в по- сурова фаза. По "Черно море" работим активно, знаете съответно има голям интерес след много преговори към АЕЦ " Белене". Така, че искахме да видят трасето и съответно кмета да представи своите инвестиционни проекти.", каза Борисов.


Обсъдена е и темата за инвестиции в АЕЦ „Белене“.


;

Премиерът Борисов изтъкна, че за региона би било добре, ако има директни полети от Китай до Бургас, които да се извършват не само в рамките на туристическия сезон.

Министър-председателят добави, че през август ще започне работата по обхода на Ахелой и посочи, че следващата година най-важните отсечки ще бъдат готови и ще се облекчи трафикът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди се събраха в Барселона, за да почетат паметта на жертвите (СНИМКИ)
Хиляди се събраха в Барселона, за да почетат паметта на жертвите (СНИМКИ)
Близо 2500 мигранти бяха евакуирани от импровизирани лагери в Париж
Близо 2500 мигранти бяха евакуирани от импровизирани лагери в Париж