Персоналът на болниците в Ловеч и Враца да си получава заплатите и паралелно с това да се правят реформи. Това поиска премиерът Бойко Борисов от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев преди заседанието на кабинета.

Премиерът обясни, че е недопустимо да има медицински персонал, които не е получавал заплати от февруари, при положение, че бюджетът за здраве тази година е увеличен с над 450 милиона лева.

Бойко Борисов, министър- председател: Такива пари държавата никога в историята си не е отделяла за здравеопазване. И те точно да са недоволни - явно нещо в организацията не е както трябва. Моля ти се, направи всичко възможно.

Здравният министър обясни, че само болниците в Ловеч и Враца са недоволни от бюджета на здравната каса за тази година.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Това са двете болници, които систематично са били водени към фалит повече от 13 години.
Бойко Борисов, министър-председател: Добре! Моля ти се, лично се заеми, оправете ги, стабилизирайте ги.
Кирил Ананиев: Това го правим.
Бойко Борисов: Успокойте хоратал Грехота е при толкова пари да има недоволни.

Ананиев обясни, че болниците получават пари всеки месец, но имат много запори и министерството всеки ден води разговори с кредиторите за вдигането им, за да продължат лечебните заведения да функционират.

Кирил Ананиев: И пак са недоволни! Получават, всеки месец си получават...
Бойко Борисов: Ако и на теб ти спрем заплатата от февруари и ти ще си недоволен. Затова направете така, че хората да си получават заплатите - намерете такъв инструмент и след това стабилизирайте и ги реформирайте.

Ананиев обясни, че работещите в болниците в Ловеч и Враца са започнали да получават заплатите си всеки месец.