НОВИНИ

Борисов коментира критиките на БСП за мигрантската криза

На заседанието на кабинета премиерът в оставка Бойко Борисов коментира твърденията на БСП, че има разминаване между получените от Европа пари като помощ за мигрантската криза и заявеното от правителството. Борисов казва, че държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни - става ясно от стенограмата на заседанието. Министър-председателят намира за твърде закъснял призива на БСП за обединение около тези проблеми.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:22, 07.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Заседанието на кабинета днес премиерът в оставка започва с коментар на твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че от парите за помощ с мигрантската криза у нас са постъпили едва 200 милиона лева, а не 160 милиона евро. Бойко Борисов потвърждава, че България ще получи цялата сума, но е било договорено незабавно да ни преведат 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо. И пожелава на БСП да успеят да осигурят повече.

Бойко Борисов - министър-председател в оставка: Какво стана? Излязохме виновни, че в министерството ни над 200 милиона вече са ни по сметките и чакаме и другите. Това можахме само да разберем вчера от тези пресконференции. Положихме усилия да дойдат пари в България - дойдоха. Който може повече, всеки ден настояваме да дойде да докара повече.

Пред министрите си Бойко Борисов напомня, че многократно са настоявали да има обща позиция по мигрантската криза, а в същото време наши евродепутати от опозицията гласували в Европарламента за много по-меки мерки от прилаганите от управляващите.

Затова той не приема призива на лидера на БСП Корнелия Нинова сега да се помиряват по тази тема. Казва, че вече те ще носят отговорност, а от ГЕРБ щели да чакат да видят дали ще се справят по-добре и как.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличение на заплатите със 145 лeва?
Увеличение на заплатите със 145 лeва?
Нов силен трус в Индонезия
Нов силен трус в Индонезия