Нашите опоненти искат да ни вкарват само в компроматна игра. БСП имат само един човек в листата, който може би разбира нещо от европейска работа. Г-жа Златева. От там нататък е шпионин-държавна сигурност, шпионин–държавна сигурност. Това каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, който пристигна в НДК, където партията му представи политическата си платформа за предстоящите европейски избори на 26 май.

© БГНЕС / Архив

В същото време на „Позитано” 20 се провежда Национален съвет на БСП, което трябва да утвърди листата за евровота. Досега известните имена от 17-членната листа, оглавявана от Елена Йончева, са на Деница Златева, Янаки Стоилов, Иво Христов.

Тези избори стават важни не заради властта или колко хора ще вкараме в Европейския парламент, а защото действително много троянски коне ще влязат в ЕП, смята Борисов.

Той отново се върна на листата за евровота на левицата като каза, че е бил сигурен, че началникът на кабинета на президента Иво Христов ще бъде в листата. „Защото ги видях как се гледат онзи ден с Нинова и как беше направен КСНС”, заяви Борисов.

„БСП ще започват и свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние нашите уроци си ги научихме, шамарите си ги изядохме”, коментира Бойко Борисов.

Сергей Станишев е извън листата на БСП за евроизборите

Сергей Станишев е извън листата на БСП за евроизборите

Националният съвет на БСП решава кои хора ще влязат в евролистата на партията за предстоящите европейски избори. Засега Сергей Станишев не попада в не...