НОВИНИ

Борисов: Близо 1 млрд. лв се дават за ремонти в сферата на образовaнието

Близо 1 млрд. лв се отпускат за образователна инфраструктура в страната. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на модернизирането на учебната база на Националната спортна академия "Васил Левски" на ул. "Гургулят" 1. Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв.

борисов близо млрд дават ремонти сферата образовaнието
bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 09.09.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт.

"В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва", добави министър-председателят.

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните.

;

Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора. Подобрените условия и модерните учебни и спортни зали и кабинети ще стимулират мотивацията на студентите за по-добра активност при усвояване на знанията и последващата им реализация на труда.

"Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното", отговори премиерът Борисов на въпрос относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отслужиха молебен за жертвите на комунистическия режим
Отслужиха молебен за жертвите на комунистическия режим
Над 2000 пожара са погасени у нас само за последната седмица
Над 2000 пожара са погасени у нас само за последната седмица