НОВИНИ

Борисов настоя изтребителите, които закупим, да бъдат нови

Единственото ми изискване е изтребителите ,с които ще бъде превъоръжена армията ни, е да бъдат нови. Това заяви премиерът Бойко Борисов на публична дискусия „Трансатлантическата връзка през Българското председателство на Съвета на ЕС".

bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 07.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Той посочи също, че според него трите рода войски трябва да се превъоръжават паралелно. Премиерът заяви, че многократно е дискутирал темата и с военния министър. Самият Красимир Каракачанов пък коментира, че при сделката за превъоръжаването става дума за милиард и половина лева и по тази причина би искал дебатът за нея да се води в парламента и да бъде напълно прозрачен за обществото.

Бойко Борисов - министър председател: За самолетите мога да кажа, че единственото ми изискване е да бъдат нови самолети. Експертите нека да се произнесат, но самолетите трябва да са нови. Така и така ще се дадат купища пари за тях, поне да са нови. Така че се надявам и в лицето на държавите, с които преговарям и произвеждат такава техника, това да стои на тяхното внимание.
Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Аз предпочитам този дебат да се води доста по-публично, да се води ако щете и пред камерите за да няма съмнение в обществото, защото няма кой да убедите в България, имайки предвид практиката през последните 25 години, че като става въпрос за големи суми за превъоръжение, няма и далавери. Аз искам това да бъде избегнато и да бъде постигнат един прозрачен процес, при който да е сигурно, че никой не е злоупотребил с парите, които всеки един отделя за данъци.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сухо дърво застрашава движението по улица Краище
Сухо дърво застрашава движението по улица "Краище"
С искане за ремонт на детски площадки във Варна
С искане за ремонт на детски площадки във Варна