НОВИНИ

Борисов: Никой не може да се справи по-добре от сегашните управляващи

По повод искането на Радан Кънев за оставка на финансовия министър, премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел, че лидерът на ДСБ завижда, заради събраните 2 милиарда и 600 милиона повече приходи и намаления бюджетен дефицит.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:36, 17.12.2015
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Премиерът посочи, че всеки, който иска предсрочни избори трябва да заяви какво по-добро може да направи за България.

Бойко Борисов - министър-председател: "Ако искат, можем да си премерим силите пак. Винаги съм го казвал - допълнително 40-50 милиона за избори, допълнително напрежение в държавата. Добре дошли са на избори. Кой може да се справи по-добре от това правителство? Кой, Радан Кънев - как в изолацията, която изпадна? БСП - видяхме ги преди една година и изброих къде се провалиха тотално. Или ДПС - с кой? Като има предсрочни избори - с кой. Искам да ги питам, ясно казах - ще си дам здравето за тази стабилност и да може България в този размирен свят да е стабилна".

Борисов отново изтъкна постиженията на кабинета - ръста на икономиката, повечето приходи в бюджета, строежът на магистрали и дори конституционна реформа.

Бойко Борисов: "Кое не им харесва? На няколко групи, които бяха свикнали да се хранят олигарси от контрабандата. Моята добрина, толерантност, желание за стабилност има някакви граници, тя е в рамките на нормалното, и аз казах - ще стоя докато съм поел ангажимента към РБ и ГЕРБ. Радан Кънев беше този, който държеше да знае под клетва, че ще изкараме 4 години, че няма да разбутам аз правителството".

Премиерът каза още, че предсрочни избори биха дестабилизирали страната и ще доведат до намаляване на инвестициите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин
Годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин
Новините в 100 секунди
"Новините в 100 секунди"