НОВИНИ

Борисов: Нищо в Пирин няма да се прави без екологичното законодателство

С приетите днес решения правителството решава два проблема - за изграждане на нов лифт на Банско и за запазване на природата на Пирин. Така министър-председателят Бойко Борисов обобщил дискусията по приемането на промени в Плана за управление на Национален парк "Пирин".

борисов нищо пирин прави без екологичното законодателство
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 28.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Премиерът Борисов посочи, че с днешното решение се довършва дългогодишната процедура по приемане на промени в Плана за управление на "Пирин".

"В този план няма нищо, което касае строителство, няма керемиди, няма тухли, няма хотели, няма сгради, няма каквото и да било. И специално тук се обръщам към екоорганизациите, че всяко инвестиционно намерение, което ще се прилага в Пирин, минава на екологична оценка, оценка на съвместимост и всички необходими и указани в закона действия. Сиреч, не може да се направи една колиба, не хотел - една колиба, без да мине съответната процедура по екологичното законодателство. Така че, лично аз истински се надявам и тези, които ще се радват, или тези, които мислят, че нещо нередно се прави, да се обединим върху две неща - природата, дърветата, парка "Пирин" - ще ги пазим така, както трябва", подчертава министър-председателят.

Това са двете неща, които всички трябва да отстояваме. Просто различен беше пътят, по който искахме да стигнем до това решение, което всички подкрепяме - за втория лифт в Банско, е посочил премиерът Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна санира безвъзмездно жилища
Община Варна санира безвъзмездно жилища
Температурите в Минесота паднаха до рекордните минус 37 градуса
Температурите в Минесота паднаха до рекордните минус 37 градуса