НОВИНИ

Борисов обеща 4-лентов път Бургас-Слънчев бряг догодина, ако няма жалби

Доволен съм от изграждането на обхода на Бургас, предвид кратките срокове, които бяха поставени. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов, който бе в морския град за да инспектира пътните съоръжения и да открие историческото ядро на Морската градина.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров, Е.Стойчева
15:13, 09.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Във вторник пускат "Южния обход" на Бургас, стана ясно след инспекцията на премиера. Заедно с министъра на регионалното развитие, шефа на АПИ и кмета на Бургас той даде отлична оценка на работата на строителите на новия четирилентов път, който преминава покрай брега на езерото Вая. Според Борисов обжалването на тръжни процедури и на Общия устройствен план на Поморие са причина да се бави строителството на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг.

Бойко Борисов, министър председател на Република България: Жалбите бавят около година и половина-две всеки един проект. Това е на практика, това е истината. Има професионални жалбоподатели, които дебнат и в момента в който всичко е готово-отиват, подават жалба. Десет лева струва и оттам приключва за години наред устрема и ентусиазма да стане.

Кметът на Бургас Димитър Николов и премиерът Борисов са договорили надлезът "Владимир Павлов", по който върви силен трафик към Южното Черноморие, да стане от общинска държавна собственост, за да бъде основно реконструиран. Четирилентовата улица"Крайезерна" ще бъде пусната за движение във вторник, когато ще бъде завършено и новото платно, което ще позволява автомобилите идващи от магистрала "Тракия" веднага да се насочват към новия Южен обход и така да избегнат преминаването през центъра на Бургас. По рано днес премиерът откри обновената Морска градина в Бургас.


;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Ирак обяви освобождаването на Мосул
Премиерът на Ирак обяви освобождаването на Мосул
Временно ще бъде спряна водата в части на столицата
Временно ще бъде спряна водата в части на столицата