НОВИНИ

Борисов обеща промени в Закона за устройство на територията, ако има лобизъм

По темата апаратаменти - От Брюксел, където е на среща на лидерите, премиерът Бойко Борисов се закани, че ако се установи, че ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някого и има съмнения за лобизъм, той ще бъде промемен. Поводът са публикации в медиите за промени в Закона за устройство на територията, които са от полза за фирмата, от която Цветан Цветанов е купил апартамента си. Борисов увери, че ако има виновни в ГЕРБ, ще се си понесат отговорността. В скандалите с апартаментите на политици той видя и политическа атака от страна на БСП.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
21:03, 22.03.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

В Брюксел Борисов каза, че е говорил по телефона с Цветан Цветанов и останалите засегнати и те са му казали, че "сто процента всичко е законно". Той обаче е възложил проверка и на публикациите, които твърдят, че пред 2017 година са направени промени в Закона за устройство на територията, които целят да облагодетелстват определена фирма.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Ако има такъв закон, утре ще внеса друг, който да променят това, ако е неправилно. Но аз като се огледах в Брюксел, има толкова високи сгради. Тук няма ли такива сдружения, такива протестиращи. Сигурно има. Или в Лондон, когато сте били. В кой град няма Сити, няма високи сгради.
;

Той коментира, че в България трябва да има обществено обсъждане дали е хубаво да има високи сгради, в което да се включат архитекти, строителни инженери и други експерти.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Като минавам по Цариградско и гледам сградите, те са красиви и дават съвсем друг облик на града. Ако искат колиби, колиби. Глас народен глас божи. Ние живеехме в колиба. Две стаи в Банкя, със сестра ми в една стая докато бяхме и студенти, включително. Майка и татко - в другата стая.
;

Борисов каза, че партия ГЕРБ е създадена, за да се бори с корупцията и наследството на БСП, затова и ударите срещу нея са "страховити".

Бойко Борисов - министър-председател на България: Цветанов, ГЕРБ - ок. Ние нашите последствия ще си ги понесем. Дали ще е петно, дали ще е белег...Тая партия съм я създал, за да се бори с корупцията, да се бори с корупцията на комунистите вече столетия.

Премиерът отново подчерта, че ако проверката установи на решения, той ще нетърпим към тях и ще поправи грешките, ако има такива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма поводи за притеснение след преминаването на ЦФЛД към НЗОК
Няма поводи за притеснение след преминаването на ЦФЛД към НЗОК
С равенство завърши футболният двубой между Черна гора и България
С равенство завърши футболният двубой между Черна гора и България