Очаквам с Меркел и Макрон да намерим решение за превозвачите. Снощи до 02:30 часа текст по текст, всичко съм им обяснил. Това каза премиерът Бойко Борисов преди началото на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в НДК.

Бойко Борисов, министър-председател: Снощи до 2 .30 с канцлера Меркел, с президента Макрон, с транспортния министър Московски текст по текст, дума по дума сме гледали. Те имат своите аргументи, ние имаме своите. Максимален диалог сме направили. Няма нещо, което не съм обяснил и очаквам да намерим решение. И президентът Макрон също обеща като се прибере. Канцлерът Меркел се разпореди на нейните експерти заедно с френските експерти и нашите експерти още веднъж с Комисията да прегледат всеки детайл. Основният им аргумент е, че нашите шофьори биват третирани по лош начин. Не спят на хубави места, не поддържат най-добрите хигиенни навици поради спецификата на своята работа. Всичко обсъдихме, може би три часа вечерта.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Ние ще останем на масата на преговорите и на разговорите. Става дума от една страна за една добра социална ситуация. Не трябва една от страните членки да поема целия товар на този проблем.
Превозвачи излизат на протест в столицата

Превозвачи излизат на протест в столицата

Срещата на върха в София ще бъде съпроводена от протест на превозвачите.