НОВИНИ

Борисов откри нов цех в завода за олио в Карапелит

Нов цех със 100 работни места беше открит днес в завод за производство на олио в Карапелит. Инвестицията е за 3 милиона евро. Според премиера Бойко Борисов това е добър пример, тъй като заводът инвестира в подготовка на кадри в местното училище и в нови технологии. Още от прякото включване на Светлана Ганчева

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
12:27, 21.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

80% от олиото, което се произвежда тук и останалата продукция отиват за износ.

Новият цех, който беше открит днес, е за екстракция на масло. Инвестицията от 3 млн. евро е вложена в нова автоматизирана линия.

Според директора на завода това означава освен по-големият капацитет - 300 тона за денонощие преработена продукция, ще има и по-високо качество на продукцията и по-малко замърсяване на околната среда.

Проблем с кадрите има навсякъде, споделиха работещите. В Карапелит са открили паралелка за дуално обучение. Започналите подготовка около 20 ученици вече за втора година се подготвят и от технолози на завода за олио, така че да отговорят на критериите за работа с новата техника. Към момента в завода има специалисти от страната и чужбина, предимно от Украйна. Целта е подготвените в завода кадри да останат на работа тук.

Премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на цеха коментира, че това е добър пример за действия на инвеститорите.

Вижте какво каза Борисов във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роми протестираха пред община Бургас заради спряната им вода
Роми протестираха пред община Бургас заради спряната им вода
След градушката: Ще бъдат компенсирани земеделци с изцяло унищожена продукция
След градушката: Ще бъдат компенсирани земеделци с изцяло унищожена продукция